Rhodos Stad

Rhodos Stad ligt op het gelijknamige prachtige Griekse eiland. Rhodos stad is tevens ook de hoofdstad van het eiland. De stad ligt aan de noordkant van het eiland. De stad heeft veel te bieden, Byzantijnse kerken, Turkse Moskeeën en gezellige straatjes met oude en nieuwe gebouwen. Het is geweldig om er rond te lopen, je kunt er echt genieten.

De eeuwenoude Rhodos stad

Er zijn meerdere bezienswaardigheden in Rhodos stad het archeologisch museum, het paleis van de Grootmeester en het museum voor volkskunst zijn er hier een aantal van. Het is dan ook niet vreemd dat de stad al sinds 1988 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

Natuurlijk kun je ook gewoon op het strand gaan liggen als je in de stad bent. Heerlijk genieten van de zon en lekker zwemmen in de zee, het is een waar paradijs.

Begin 19e eeuw hebben de Italianen dienst uitgemaakt op het eiland. Dit kun je nog steeds zien aan de vele gebouwen die ze achter gelaten hebben. Later hebben de Duitsers dit overgenomen, na de oorlog waren het de Engelse die Rhodos bestuurde. In 1948 werd het eiland onderdeel van het Griekse Koninkrijk.

Men kan de stad verdelen in drie delen, de antieke stad, de middeleeuwse stad en de nieuwe stad.

In het antieke gedeelte van Rhodos stad vind je onder andere het theater, het stadion en de Akropolis. Dit zijn oude gebouwen en deze zijn geheel gerestaureerd, ze zijn werkelijk prachtig om te zien. Je kunt er 24 uur per dag bij komen en dat zelfs zonder entreegeld, er is ook een tempel waarvan af je goed de zonsondergang kunt bekijken.

Het middeleeuwse gedeelte van Rhodos stad is het meest indrukwekkende gedeelte. Dit deel heeft lange stadsmuren, waardoor het van de buitenkant wel iets weg heeft van een kasteel. Deze muur is toegankelijk voor publiek op bepaalde tijden van de dag. Je kunt dan over de muur heen lopen alsof je zelf in die tijd leefde. De gebouwen die zijn achter gelaten door de Johannieterridders zijn het meest spectaculair, deze gebouwen vormen het grootste gedeelte van de historische attractie van de dit stads gedeelte.

In het middeleeuwse deel van Rhodos stad ligt ook de tempel van Aphrodite, dit is een godin van de oude Grieken. Aphrodite is de godin van de liefde en schoonheid, dit is aan de tempel goed te zien, deze is ook wonderschoon.
Het nieuwe gedeelte van Rhodos stad begint in de haven en strekt zich uit tot aan Rodini en de oude Akropolis. In de buurt van de haven staan drie oude molens die je kunt bezichtigen. In het nieuwe gedeelte van Rhodos stad kun je goed winkelen in één van de vele winkels die zich daar gevestigd heeft. Er zijn veel goede restaurants waar je lekker kunt eten en natuurlijk kun je er ook genieten van een drankje.

Rhodos