Wanneer je van plan bent om een Rhodos vakantie te boeken, dan is het interessant om eerst even de kaart van het Griekse eiland Rhodos te bekijken. Zo weet je meteen waar de belangrijkste steden en bezienswaardigheden zich bevinden. Ook even de stad waar het hotel gelegen is opzoeken en dan kan het plannen beginnen. Het langste punt van het Griekse Eiland is zo’n 80 kilometer en het breedste punt bedraagt 38 kilometer. Best een klein eiland dus. Alle bezienswaardigheden ontdekken is dus best een koud kunstje. Een wagen huren voor 2 à 3 dagen volstaat ruimschoots.

Kaart van het Griekse eiland Rhodos

Kaart van het Griekse eiland Rhodos

Enkele tips

  • Het noorden van Rhodos bevat zowat alle bezienswaardigheden. De meeste hotels kan men dan ook vinden op dit deel van het eiland. Voornamelijk de oostkust is populair bij toeristen. De zee is er kalmer dan aan de westkust. In het noorden – aan de oostkust – vindt men dan ook de meeste hotels, de mooiste stranden en de belangrijkste steden. Uiteraard betekent dit geenszins dat er in het westen niets te beleven valt. Ook daar vindt men goede hotels met een uitstekende service en enkele hoogtepunten.
  • In het absolute noorden van het eiland vindt men de hoofdstad terug: Rhodos stad. Waar men ook verblijft: er zijn een hoop busverbindingen op het eiland en bijna allen passeren ze wel eens aan de hoofdstad. Het is het hoogtepunt van het eiland. Aldaar vindt men, voornamelijk aan de haven, een hoop stalletjes alwaar men uitstappen kan boeken. Als toerist is het een verplichting om rond te dwalen doorheen de middeleeuwse stad.
  • De bezienswaardigheden liggen vaak aan de hoofdwegen van het eiland. Tevens staan ze goed aangeduid langs de weg. Zelf alles plannen is dus niet moeilijk. Uitstappen boeken met behulp van een reisorganisatie is vaak een te dure aangelegenheid.
Echt ingewikkeld is de kaart van het Griekse eiland Rhodos dus niet. De belangrijkste wegen lopen langs de kustlijn en het binnenland is iets heuvelachtiger. We raden je zeker aan om er geen traditionele zonvakantie van te maken. De zonzekerheid, prachtige stranden en all in hotels nodigen misschien uit tot een rustvakantie, maar Rhodos heeft een hoop meer te bieden dan zon en strand. Neem de Rhodos bezienswaardigheden eens door en begin alvast met plannen. Booking.com

De reisspecialisten voor een Rhodos Vakantie